Стало відомо, як підвищення «мінімалки» вплине на ПФУ

Читать на русском
Пенсійний фонд України отримає близько 1,7 млрд грн завдяки збільшенню мінімальної зарплати з вересня 2020 року.
Фото 24 каналу

Пенсійний фонд України отримає близько 1,7 млрд грн завдяки збільшенню мінімальної зарплати вже в цьому році.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю виданню «Фокус».

Як змінювалася мінімальна зарплата за часів незалежності УкраїниВ Україні з 1 вересня планують підвищити мінімальну зарплату. Як змінювалися мінімалка, курс і ВВП за час незалежності країни.

«У цьому році підвищення мінімальної зарплати відбудеться в рамках 300 грн - з 4723 грн до 5000 грн. Це дає можливість поліпшити життя громадян, які отримують мінімальну зарплату, збільшить надходження до бюджету податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і єдиного соціального внеску (ЄСВ) до Пенсійного фонду. Тобто, близько 1,7 млрд грн додатково отримає Пенсійний фонд і ще 1,2 млрд грн ПДФО розподіляться між місцевими бюджетами і держбюджетом», - сказав міністр.

При цьому бізнес, який легально платить офіційну зарплату набагато вище мінімальної, ніяких змін не відчує, зазначив Марченко.

«А компанії, які платять податки тільки з 4723 грн мінімальної зарплати, а решту видають у конвертах, швидше за все, і висловлюють невдоволення», - додав міністр.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський попросив скликати Раду на позачергове засідання 25 серпня, щоб прийняти закон про збільшення «мінімалки» до 5 тисяч гривень з 1 вересня 2020 року.

«Слово і діло» розбиралася, на скільки зросте рівень зарплати після збільшення «мінімалки», а також що з цього приводу раніше обіцяли політики.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: