Справи Майдану: завершено розслідування стосовно двох ексберкутівців

Читать на русском
Офіс генпрокурора завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох колишніх бійців Беркута, ще одному було повідомлено про підозру у вчиненні аналогічних кримінальних правопорушень.
пресслужба Офісу генерального прокурора

Офіс генпрокурора завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох колишніх бійців «Беркута», ще одному було повідомлено про підозру у вчиненні аналогічних кримінальних правопорушень.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

«За процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора слідчими Державного бюро розслідувань завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох колишніх міліціонерів полку міліції особливого призначення «Беркут», підпорядкованого ГУ МВС України в місті Києві», - йдеться у повідомленні.

Вказано, що їм інкриміновано незаконне перешкоджання проведенню зборів та мітингів, перевищення влади або службових повноважень працівниками правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством, а також службове підроблення (ч. 1 ст. 28, ст. 340, ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 366 КК України).

«Окрім того, 23 червня 2020 року повідомлено про підозру ще одному колишньому міліціонеру «Беркуту» у вчиненні аналогічних кримінальних правопорушень. За даними слідства, 30 листопада 2013 року колишні правоохоронці, перевищуючи службові повноваження, здійснили адміністративне затримання учасників мирного зібрання на Майдані Незалежності. Під час затримання міліціонери «Беркуту» застосували до потерпілих насильницькі дії, чим незаконно перешкодили проведенню зборів. У подальшому вони також склали рапорти про затримання, до яких внесли завідомо неправдиві відомості», - додали у пресслужбі.

Раніше Офіс генпрокурора пред'явив підозру експрокурору – чинному адвокату в притягненні до відповідальності завідомо невинних трьох учасників Майдану й застосуванні до них запобіжного заходу – утримання під вартою.

Також Офіс генпрокурора повідомив про підозру в справі про розстріли на Майдані колишньому бійцеві «Беркута».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: