Справи Майдану: завершено розслідування стосовно експрокурора Києва

Читать на русском
ДБР завершило розслідування щодо колишнього прокурора Києва у справах Майдану. Його підозрюють в притягненні невинних до відповідальності.
Фото 24 каналу

ДБР завершило розслідування стосовно колишнього київського прокурора у справах Майдану. якого підозрюють в притягненні невинних до відповідальності.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у вівторок, 11 серпня.

Справи Майдану: причетному до вбивства журналіста Сергієнка повідомили про підозруЗа погодженням прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчими Державного бюро розслідувань повідомлено про підозру особі в участі у злочинній організації.

«Слідчі Управління з розслідування злочинів, скоєних в зв'язку з масовими протестами в 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань, під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генерального прокурора, завершили досудове розслідування стосовно колишнього прокурора відділу прокуратури міста Києва, який зараз займається адвокатською діяльністю», - йдеться в повідомленні.

Зараз сторонам відкрито матеріали справи.

За даними слідства, 21 січня 2014 року обвинувачений, перебуваючи на посаді прокурора Києва, діючи в змові зі своїми керівниками та слідчими міліції, безпідставно погодив повідомлення про підозру в масових заворушеннях двом незаконно затриманим учасникам євромайдану.

В результаті до протестувальників було протиправно застосовано запобіжний захід - утримання під вартою.

Як уточнили в ДБР, колишньому столичному прокурору загрожує позбавлення волі до 10 років.

Нагадаємо, раніше в ДБР назвали кількість розслідуваних проваджень у справах Майдану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: