Справи Майдану: причетному до вбивства журналіста Сергієнка повідомили про підозру

Читать на русском
За погодженням прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчими Державного бюро розслідувань повідомлено про підозру особі в участі у злочинній організації.
Думська

За погодженням прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчими Державного бюро розслідувань повідомлено про підозру особі в участі у злочинній організації (ч. 1 ст. 255 КК України).

Наразі розглядають питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, пише сайт Офісу генпрокурора.

За даними слідства, підозрюваний у складі злочинного угруповання вчинив викрадення, катування та подальше вбивство журналіста Василя Сергієнка – одного з лідерів Євромайдану в Корсунь-Шевченківському. 4 квітня 2014 року його викрали з двору власного будинку. Наступного дня тіло знайшли в лісі зі слідами тортур.

На лаві підсудних у провадженні за цим фактом на цей час – шестеро осіб, двоє перебувають у розшуку. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року біля 20:30 в Корсуні-Шевченківському Черкаської області зловмисники викрали журналіста Василя Сергієнка. Надалі його вбили, а тіло сховали в лісосмузі. У травні 2017 року правоохоронці затримали підозрюваного в організації вбивства - Вадима Мельника, колишнього начальника охорони депутата Геннадія Бобова. У березні 2018 року з'явилася інформація про те, що в США затриманий ще один підозрюваний, передбачуваний керівник групи викрадачів - Андрій Іносов.

За підозрою у викраденні та вбивстві Сергієнка раніше були заарештовані Володимир Воронков та Вадим Мельник. Підозрюваним у виконанні вбивства Віктору Горбенку і Роману Недибалюку Городищенський райсуд Черкаської області змінив запобіжний захід на домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: