НАБУ розслідує ще одну справу, де фігурує суддя Коваленко

Читать на русском
У Національному бюро вивчають факти можливого пропозиції хабара судді Олександру Коваленко працівниками приватної компанії.
суддя Олександр Коваленко справа

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування за фактом пропозиції хабара посадцями ПрАТ «Сумбуд» судді Господарського суду Сумської області Олександру Коваленку.

Про це йдеться в одному з рішень Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи під час вивчення матеріалів негласних слідчих (розшукових) дій встановили, що посередником між ПрАТ «Сумбуд» і Коваленком був юрист і арбітражний керуючий Олександр Мальований. За версією слідства, суддя через посередника висловив посадовим особам ПрАТ «Сумбуд» прохання про надання йому неправомірної вигоди за забезпечення ним як головою суду та членом колегії суддів ухвалення рішення про відмову в задоволенні позову в пов'язаній справі. При цьому, як зазначив детектив, Коваленко самостійно визначив предмет неправомірної вигоди, вказавши Мальованому, що бажає отримати від ПрАТ «Сумбуд» двокімнатну квартиру, розташовану в одному з будинків житлового комплексу «Експланада», збудованого фірмою.

Таким чином, як зазначив детектив у діях службових осіб ПрАТ «Сумбуд» наявні ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України, а саме обіцянка службовій особі надати їй неправомірну вигоду за вчинення в інтересах того, хто обіцяє таку вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади.

Як зазначив у клопотанні детектив, для з'ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, а саме з метою підтвердження або спростування наявності в зафіксованих розмовах між Мальованим і Коваленком висловлювань та мови посередника, яку за змістом можна було б тлумачити як пропозицію хабара судді, виникла необхідність у призначенні судової лінгвістичної експертизи. У зв'язку з цим детектив подав клопотання про проведення зазначеної експертизи. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу про хабар судді Коваленку. Також САП просила перенести розгляд цієї справи до іншої області. Раніше НАБУ просило обмежити ознайомлення зі справою для судді Коваленка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: