Три колегії суддів заявили самовідвід від справи судді Коваленка

Читать на русском
У райсуді міста Суми вже три колегії самовідвелися в справі судді Господарського суду про отримання ним хабара.

Три колегії суддів заявили про самовідвід від кримінального провадження щодо обвинувачення судді Господарського суду Сумської області Олександра Коваленка в отриманні неправомірної вигоди.

Відповідні заяви були задоволені 22 та 29 грудня 2018 року, а також 4 січня 2019 року, повідомляє «Слово і Діло».

Так, перша трійка суддів Зарічного районного суду міста Сум Ірина Клімашевська, Євген Янголь та Олексій Сибільов просили про самовідвід. У заяві вони вказували, що при провадженні досудового розслідування в цьому кримінальному провадженні здійснювалися слідчі дії, спрямовані на перевірку їхньої діяльності, а також інших суддів, зокрема голови суду Ганни Шелєхової.

До другої колегії суддів увійшли голова суду Шелехова, Олена Грищенко та Микола Шершак. Усі вони також просили про самовідвід із тих же причин, а Грищенко ще й тому, що працювала разом із Коваленком.

Третя колегія, що складалась із суддів Алли Сидоренко, Алли Клименко та Анни Кривцової, також просили самовідвід із тих же причин. Усі заяви були задоволені.

Згідно з даними Судової влади України, до Сумського апеляційного суду подали клопотання про надсилання цього кримінального провадження з одного суду до іншого. Засідання призначили на 18 січня.

Нагадаємо, САП просила перескерувати справу судді Коваленка до іншої області, однак Верховний суд відмовив. Раніше прокуратура скерувала його справу до Зарічного райсуду Сум. Також НАБУ просило обмежити ознайомлення зі справою для судді Коваленка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: