ВООЗ заявила про початок другої хвилі коронавірусу

Читать на русском
У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили про початок другої хвилі коронавірусу в світі.
З відкритих джерел

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили про початок другої хвилі коронавірусу в світі.

Про це заявив представник Європейського бюро ВООЗ Олег Стороженко. Також він зазначив, що деякі країни переживають вже третю хвилю, пише УП.

«Друга хвиля в багатьох країнах почалася тоді, коли почали пом'якшувати карантинні заходи. Ми бачили певний прогрес у контролі над інфекцією у квітні-травні цього року, але під тиском економічних обставин уряди послабили заходи, статистика захворювання пішла вгору, і ми можемо розцінювати це як другу хвилю. Деякі країни переживають вже третю хвилю», - сказав він.

Однією з причин зростання захворюваності він назвав відпустки - люди поверталися інфікованими.

«Також ми з тривогою очікуємо навчального року. Нам ще належить вивчити, як відкриття шкіл і вищих навчальних закладів впливає на поширення інфекції, і які заходи можуть бути введені додатково, щоб контролювати захворювання», - уточнив Стороженко.

Як раніше стало відомо, уряд України продовжує готуватися до другої хвилі коронавірусної хвороби. Перевіряється готовність лікарень, також планується збільшувати кількість койкомісць.

Відзначимо, на минулих вихідних президент України Володимир Зеленський дав екстрене доручення Кабміну через ситуацію з коронавірусом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: