У Білорусі знову працює інтернет

Читать на русском
У Мінську вранці в середу, 12 серпня, доступ до інтернету був частково відновлений. Користувачі повідомляють про відновлену роботу соцмереж, месенджерів і пошуковиків.
Getty Images

У Мінську вранці в середу, 12 серпня, доступ до інтернету був частково відновлений. Користувачі повідомляють про відновлену роботу соцмереж, месенджерів і пошуковиків.

Про це інформує TUT.BY

«Близько 6.50 одночасно запрацювала більшість популярних сервісів - Telegram, Viber, WhatsApp, Twitter, Instagram. Почали також відкриватися пошукові системи від Google і «Яндекс», відновився доступ до онлайн-замовлення таксі. Зарубіжні сайти, в усякому разі у частині читачів, також працюють без проблем», - йдеться в повідомленні.

Також з'явився доступ і до інших сервісів, причому як через мобільний інтернет, так і фіксований - без використання VPN і Proxy запускаються ролики на YouTube, завантажуються електронні листи в Gmail.

Відзначається, що приблизно о 9-й годині ранку стали доступними й сайти ЗМІ - зокрема TUT.BY і Onliner. Причому не тільки на території Білорусі, а й за її межами.

Нагадаємо, в Білорусі третю добу спостерігалась практично повна відсутність доступу до всіх основних соціальних мереж, месенджерів і пошукових систем.

Президент країни Олександр Лукашенко під час зустрічі з главою місії спостерігачів від СНД Сергієм Лебедєвим заявив про відключення інтернету в Білорусі з-за кордону. За словами глави держави, фахівці з'ясовують, звідки йде блокування.

Як відомо, 9 серпня в Білорусі пройшли вибори президента.

Як повідомлялося, цього дня в країні спостерігалися проблеми з інтернетом - не відкривалися сайти агентства БЕЛТА, порталу TUT.by, не працювали онлайн-трансляції телеканалів.

Також стало відомо, що месенджер Telegram запровадив інструменти проти цензури в Білорусі, що має дозволити йому залишатися активним у країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: