Білоруські правозахисники розповіли про затриманих і постраждалих

Читать на русском
Акції протесту в Білорусі. Правозахисники заявили, що на мітингах постраждали десятки людей, силовики затримали 213 учасників протесту.
Фото Володимира Грідіна, Радіо Свобода

Під час масових акцій протесту в Білорусі, які почалися після оголошення результатів виборів, постраждали десятки людей. Також повідомляється про понад 200 затриманих.

Про це повідомляє правозахисний центр «Вясна» в понеділок, 10 серпня.

Протести в Білорусі: що пишуть у соцмережахПротести в Білорусі спалахнули 9 серпня після президентських виборів. У добірці – реакція соцмереж.

За його даними, після протестів і зіткнень у Білорусі 8 і 9 серпня в мінських лікарнях перебувають десятки постраждалих.

«Відомо, що два відділення військового госпіталю зайняті пораненими. Крім того, постраждалі перебувають у лікарні швидкої медичної допомоги та в 6-й лікарні Мінська», - йдеться в повідомленні.

Крім того, правозахисники заявляють про понад 200 затриманих у Білорусі.

«Станом на 10-ту годину ранку 10 серпня відомо про не менш 213 затриманих у Білорусі 9 серпня», - сказано в повідомленні.

З них понад 110 - в Мінську: понад 40 - на виборчих дільницях або поблизу них, більшість з них - спостерігачі, понад 70 відсотків - під час акції протесту.

У регіонах затримано понад 15 спостерігачів, а також учасників протесту і журналістів у Гомелі, Барановичах, Гродно, Вітебську, Могильові, Молодечно, Щучино, Бобруйську, Мядзеле, Полоцьку та інших містах, додали в центрі.

Водночас «Вясна» розповіла подробиці про першу жертву мітингів в ніч на 10 серпня.

За даними правозахисників, чоловік отримала черепно-мозкову травму, несумісну з життям, в результаті наїзду на нього спецтехніки на проспекті Переможців.

Медики, які приїхали на місце події, не змогли його врятувати.

Нагадаємо, в Білорусі 9 серпня відбулися президентські вибори. За офіційними даними, перемогу на них здобув чинний президент Олександр Лукашенко - більше 80% голосів, його найближчий опонент Світлана Тихановська набрала близько 10% голосів.

Відразу закриття виборчих дільниць в Мінську та інших містах спалахнули акції протесту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: