Коронавірусом заразився в.о. мера Луцька

Читать на русском
В.о. мера Луцька Григорій Пустовіт захворів коронавірусом. При цьому чиновник продовжує висловлювати незгоду з внесенням Луцька до червоної зони карантину.

Виконуючий обов'язки міського голови Луцька Григорій Пустовіт захворів коронавірусною інфекцією. При цьому чиновник продовжує висловлювати незгоду з внесенням Луцька до «червоної» зони карантину.

Про це Пустовіт сам сьогодні повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Зона ризику: чи може місцева влада скасувати посилення карантинуКонтроль за посиленням карантину належить службам центрального підпорядкування, тому заяви місцевих політиків можна розцінювати лише як політичні, вважає експерт.

За його словами, ще з неділі, 2 серпня, він знаходиться на самоізоляції.

Пустовіт допускає, що інфікуватися коронавірусом міг під час пікетування міської ради Луцька підприємцями з Центрального ринку, яке проходило 28 липня.

Крім того, чиновник попросив не зловживати фактом його захворювання і не пов'язувати ситуацію з відмовою місцевої влади посилити карантин.

«Не дивлячись на те, що я захворів на COVID-19, я продовжую як і раніше виступати рішуче проти спроби необґрунтованого і безпідставного внесення нашого міста Луцьк до червоної зону епідемічної небезпеки», - написав він.

Нагадаємо, після поділу України на зони карантину, Луцьк і Тернопіль потрапили до «червоного» списку. Проте влада цих міст відмовилися посилювати карантинні обмеження.

Днями Тернопіль покинув «червону» зону і перейшов до «зеленої», а Луцьк - до «помаранчевої».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: