Глава МОЗ відреагував на протести Луцька та Тернополя щодо карантину

Читать на русском
Глава МОЗ Максим Степанов прокоментував рішення Луцька та Тернополя не посилювати карантин, незважаючи на те, що регіони віднесені до червоної зони.
kmu.gov.ua

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов прокоментував рішення Луцька та Тернополя не посилювати карантин, незважаючи на те, що регіони віднесені до «червоної» зоні.

Про це Степанов повідомив під час брифінгу у Львові 6 серпня, пише РБК-Україна.

Тернопільську область можуть перенести до «зеленої» зони – МОЗУ Тернопільській області фіксують поліпшення епідеміологічної ситуації із захворюваністю коронавірусом.

За його словами, критерії, за якими визначаються зони епідемічної небезпеки у зв'язку з коронавірусом, однакові для всієї України.

«Неважлива назва міста або посади. Коли люди говорять, що «я не буду виконувати», то за це є, по-перше, відповідальність. Це не просто чиєсь бажання, давайте ми когось переведемо до тієї чи іншої зони. Це чітко визначений порядок усіма протоколами, як регіон переходить до того чи іншого рівея небезпеки», - пояснив Степанов.

Глава МОЗ нагадав, що українське законодавство передбачає відповідальність за невиконання норм карантину.

«Я сподіваюся, що ми живемо в правовій державі і, відповідно, це буде контролюватися і виконуватися нарешті будь-яким мером міста або будь-яким головою району. Тут немає ніякої політики, тому що тут йдеться про здоров'я і про життя», - додав Степанов.

Нагадаємо, після того, як в Україні набули чинності нові правила карантину, регіони поділили на чотири зони. Луцьк і Тернопіль виявилися в найнебезпечнішій - «червоній». Проте влада цих міст відмовилися посилювати карантин.

Проти посилення карантину виступив також і Львів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

embed:infotelegram}

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: