Справа зниклого басейну: Майбороді обмежили строки на ознайомлення зі слідством

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива Національного бюро про встановлення строку для ознайомлення з матеріалами слідства.
Олег Майбородафото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд обмежив до 8 вересня строк на ознайомлення з розслідуванням Національного антикорупційного бюро директору компанії «Укрбуд Девелопмент» Олегу Майбороді та його адвокату у межах справи про зниклий басейн для школи в Києві.

Таке рішення 27 липня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив у клопотанні вказував, що Майборода та його захисник, яким відомо про кількість та об'єм матеріалів досудового розслідування, за місяць з часу повідомлення про завершення досудового розслідування жодного разу не прибули для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування. Також 29 травня, 4 та 9 червня стороною обвинувачення на адресу підозрюваного директора «Укрбуд Девелопмент» та його адвоката спрямовані додаткові повідомлення про можливість ознайомлення з матеріалами досудового розслідування.

Крім того, детектив вказував у клопотання, що загальна кількість матеріалів у справі складає 22 томи. Тому він вважає, що Майборода з адвокатом зловживають процедурою і просив їм обмежити строком до 8 вересня. Суддя клопотання задовольнила.

Як встановило слідство, у 2002 році Київська міська рада передала земельні ділянки у центрі столиці в оренду ТОВ. Підприємство мало збудувати житловий будинок з вбудовано-прибудованим басейном для середньої школи № 130. Для дотримання інтересів школи щодо будівництва басейну у 2005 році Голосіївська райрада, середня школа № 130 та ТОВ уклали договір про співробітництво в межах реалізації зазначеного проєкту.

За його умовами ТОВ звів коробку житлового будинку з допоміжними приміщеннями басейну, але у 2008 році припинив будівництво за відсутністю коштів. За таких умов ТОВ уклало інвестиційний договір з іншою компанією-забудовницею. Згідно з цим договором ТОВ та компанія-забудовниця зобов'язувалися разом завершити реалізацію проєкту.

Проте у липні 2013 року, як з'ясувало слідство, директор департаменту містобудування та архітектури КМДА (колишній головний архітектор), діючи у змові та в інтересах директора компанії-забудовниці, видав містобудівні умови та обмеження забудови. Замість будівництва басейну для середньої школи №130 вони передбачали будівництво на території школи багаторівневого паркінгу.

У подальшому, без відома школи та Голосіївської районної ради, компанія-забудовниця на місці басейну збудувала паркінг та отримала вигоду від продажу незаконно побудованих паркомісць.

Нагадаємо, НАБУ оголосило підозру колишньому головному архітектору Києва Целовальнику. Пізніше, суд відпустив його на поруки двох нардепів і архітектора. Також суд визначив заставу Майбороді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: