Міжнародні резерви України у лютому зросли

Читать на русском
Міжнародні резерви України в лютому виросли на 1,3 відсотка і, за попередніми даними, на 1 березня 2020 року, склали 26 622,8 млн доларів США.

** Міжнародні резерви України в лютому виросли на 1,3% і, за попередніми даними, на 1 березня 2020 року, склали 26 622,8 млн доларів США.**

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Як змінювалися міжнародні резерви України за останнє десятиліттяМіжнародні резерви України в жовтні склали 21,4 млрд доларів. Найнижчий їх обсяг був у 2014 році – 7,5 млрд.

«Станом на 1 березня 2020 року міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили 26 622,8 млн дол. США (в еквіваленті). У лютому вони зросли на 1,3%. Збільшення міжнародних резервів у лютому зумовлене, насамперед, збереженням сприятливої ситуації на валютному ринку», - йдеться у повідомленні.

Загалом динаміку резервів упродовж місяця визначали операції Національного банку на міжбанківському валютному ринку, операції уряду з управління державним боргом та переоцінка фінансових інструментів.

«Поточний обсяг міжнародних резервів покриває 4,0 місяці майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду і Національного банку», - зазначили у пресслужбі.

Нагадаємо, міжнародні резерви України в січні зросли на 3,9% і на 1 лютого 2020 року склали 26,3 млрд доларів (в еквіваленті).

Раніше ми з'ясували, як змінювалися міжнародні резерви України за останнє десятиліття, докладніше - на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: