Чотири області України можуть перейти до «червоної» зони карантину

Читать на русском
З 11 серпня Рівненську, Хмельницьку, Чернігівську та Харківську області можуть перевести із зеленої зони карантину до червоної.

З 11 серпня в Рівненській, Хмельницькій, Чернігівській та Харківській областях можуть посилити карантин і перевести дані регіони до «червоної» зони.

Про це повідомив в Facebook Тимофій Милованов - директор Київської школи економіки, яка допомагає МОЗ з аналітикою щодо COVID-19.

Різнокольорові зони адаптивного карантину: як виявити реальний рівень епідеміїНова методика адаптивного карантину не відобразить реальної ситуації, тому що критерії оцінки не прозорі і відсутня достатня кількість тестування, вважає експерт.

За словами Милованова, зараз ці регіони знаходяться в «зеленій зоні», але вони можуть покинути її через те, що в областях п'ять днів поспіль зростає число хворих коронавірусом.

«Вже з понеділка чотири нові області можуть перестати бути зеленими ... Йдеться про Рівненську, Хмельницьку, Чернігівську та Харківську області, де вже 5 днів поспіль перевищується принаймні один з встановлених урядом показників - коефіцієнт виявлення випадків інфікування або показник динаміки зростання», - написав він.

Милованов уточнив, що рішення щодо областей буде приймати Національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка збереться 7 серпня.

Нагадаємо, з 1 серпня регіони України розділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зони карантину.

У середу повідомлялося, що Київ і 11 областей виявилися не готовими до послаблення карантинних обмежень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: