У МОЗ пояснили правила в'їзду для іноземців з «червоної» зони

Читать на русском
Іноземці можуть не проходити самоізоляцію, якщо вони за 48 годин до перетину кордону з Україною зробили ПЛР-тест на COVID-19 і він негативний.

Іноземці, які прибувають до України з країн з «червоною» зони, можуть не проходити самоізоляцію тільки в двох випадках - здавши ПЛР-тест вже в Україні або у себе на батьківщині, але за 48 годин до приїзду в Україну. При цьому тест повинен бути негативний.

Про це під час брифінгу 4 серпня повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Кабмін змінив критерій для країн «червоної» зониКабмін збільшив показник захворюваності для країн, які визначаються як держави з поширенням COVID-19. Його збільшили до 55 випадків на 100 тисяч населення.

«Якщо ми говоримо про перетин кордону громадянами іншої країни, якщо громадянин прилітає в країну з країни, віднесеної до «червоної зони» - то він вимагає самоізоляції чи обсервації. Яким чином він може припинити цю самоізоляцію або обсервацію - він може або здати тест ПЛР вже безпосередньо перебуваючи в країні, тобто після того, як було встановлено додаток «Дій. Вдома», він може здати тест ПЛР і припиняється, відповідно, самоізоляція», - нагадав міністр.

У той же час, за словами Степанова, з 1 серпня іноземці можуть зробити ПЛР-тест на COVID-19 і в своїй країні.

«Або по-іншому і це було введено саме цією постановою, яке діє з 1 серпня - якщо він здав відповідний тест ПЛР, і він негативний, за кордоном, за 48 годин до того, як він перетнув кордон України», - сказав глава МОЗ .

Він додав, що таке нововведення прийняли, щоб максимально пом'якшити і лібералізувати правила перетину кордону.

Нагадаємо, 1 серпня Україна розширила список країн «червоної зони».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: