У МОЗ пояснили розділ регіонів України на зони

Читать на русском
У рішенні щодо продовження в Україні адаптивного карантину за новими правилами і в розподілі регіонів відповідно до рівня поширення коронавірусу COVID-19 немає політичного підтексту.
Фото Цензор.НЕТ

У рішенні щодо продовження в Україні адаптивного карантину за новими правилами і в розподілі регіонів відповідно до рівня поширення коронавірусу COVID-19 немає політичного підтексту.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляється на сайті МОЗ у суботу, 1 серпня.

За словами міністра, визначення рівня поширення COVID-19 в кожному конкретному регіоні відбувається автоматично, без впливу людського фактора.

При цьому обмеження в регіонах будуть запроваджуватися виключно з урахуванням певних показників. Степанов додав, що Центральна комісія ТЕБ та НС щоп'ятниці буде аналізувати ситуацію в країні для визначення рівня поширення хвороби в кожній конкретній адміністративно-територіальній одиниці. Перехід регіону з однієї до іншої зони небезпеки можливий за умови погіршення ситуації протягом п'яти днів поспіль.

«Ми чесно говоримо, яка ситуація в тому чи іншому регіоні. Ми показуємо цифри, у зв'язку з чим потрібно запроваджувати зелений або жовтий, або червоний рівні. У Міністерстві охорони здоров'я немає жодного натяку на політику. Єдиний пріоритет - здоров'я і безпека українців. Там чітко все систематизовано, немає людського фактора. Є цифри, які відображають реальну небезпеку, яка є в тому чи іншому регіоні», - сказав Степанов.

Нагадаємо, в Україні відсьогодні почали діяти нові правила карантину, згідно з якими обмеження будуть запроваджувати залежно від зон - зеленої, жовтої, помаранчевої чи червоної.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: