У Києві затримано організатора вбивства журналіста Сергієнко

Читать на русском
Правоохоронці затримали киянина, якого слідчі вважають організатором вбивства черкаського журналіста Василя Сергієнка, тіло якого три роки тому знайшли в лісі під Корсунь-Шевченківським.

Співробітники Національної поліції затримали підозрюваного в організації вбивства громадського діяча і журналіста Василя Сергієнко в Києві.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної поліції, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні, 16 травня, організатор вбивства черкаського журналіста Василя Сергієнко був затриманий в столиці співробітниками карного розшуку поліції Києва та Черкаської області», - сказано в ньому.

Найєм прокоментував хід розслідування вбивства ШереметаНародний депутат Мустафа Найєм прокоментував фільм-розслідування про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Відзначається, що під час розслідування співробітники встановили організатора вбивства журналіста, 47-річного жителя Вінницької області, який був оголошений у розшук за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), п. 11-12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

За оперативною інформацією, затриманий причетний до скоєння ряду інших злочинів.

Наразі поліція встановлює мотив і причини скоєння кримінального злочину.

Генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив, що затриманим є Мельник В. А., який у 2014 році працював начальником охорони одного з депутатів Верховної Ради.

Зазначимо, що 12 квітня правоохоронці затримали у Київській області ще одного підозрюваного у вбивстві громадського діяча і журналіста Василя Сергієнка.

Тіло активіста та журналіста Василя Сергієнка знайшли у лісі в Черкаській області зі слідами тортур у 2014 році.

Нагадаємо, що помічений камерами спостереження біля будинку Павла Шеремета в ніч перед його загибеллю екс-співробітник СБУ Ігор Устименко не виконував ніяких завдань Служби безпеки України і не працював у спецслужбі з 2014 року

Раніше, Петро Порошенко на щорічній прес-конференції розповів нові факти про справі загиблого в результаті вибуху Павла Шеремета.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: