Суд виправдав екссуддю Царевич у справі Автомайдану

Читать на русском
Шевченківський районний суд Києва визнав екссуддю Печерського райсуду Оксану Царевич невинною у справі про незаконне позбавлення водійських прав активістів Автомайдану.
Стас Юрченко, «Ґрати»

Шевченківський районний суд Києва визнав екссуддю Печерського райсуду Оксану Царевич невинною у справі про незаконне позбавлення водійських прав активістів Автомайдану.

Про це повідомило видання Ґрати у вівторок, 30 червня.

Зазначено, що вирок протягом чотирьох годин оголошував суддя Євген Мартинов, який протягом п'яти років розглядав цю справу.

В підсумку, суддя не знайшов у матеріалах справи доказів, які б свідчили про вину Царевич за статтею про умисне винесення завідомо неправосудного рішення у своїх інтересах (ч.2 ст.375 КК України).

Прокуратура стверджувала, що суддя Царевич пішла на явні порушення, «намагаючись показати лояльність до чинної влади з метою отримання преференцій у просуванні по службі». Тим самим вона нібито підірвала довіру громадян до системи правосуддя. Сама суддя Царевич не визнала провину і вважала справу політично мотивованою.

Шевченківський райсуд Києва встановив, що прокуратура не зібрала необхідних доказів того, що суддя Царевич приймала завідомо неправосудні рішення. Суддя Євген Мартинов у вироку зазначив: той факт, що три з чотирьох рішень судді скасувала апеляційна інстанція, не доводять їх несправедливості - адже в апеляції судді розглядали справи про порушення ПДР з новими доказами.

Своєю чергою, прокуратура Києва оскаржить це рішення в апеляційному порядку. На думку наглядового відомства, під час судового слідства стороною обвинувачення наведено достатньо доказів вчинення суддею кримінального злочину.

Нагадаємо, в березні 2015 року Верховна рада позбавила недоторканності трьох суддів Печерського райсуду Києва, серед яких була і Царевич. Пізніше її відсторонили від посади.

Царевич підозрювали у зловживанні службовим становищем, умисному порушенні вимозі закону, при винесенні завідомо неправосудних рішень у справах про адміністративне правопорушення відносно активістів Автомайдану і в інших справах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: