Квартири для НГУ в Бучі: ще двом підозрюваним обрали запобіжний захід

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув ще два клопотання детектива узгодженого прокурором про застосування запобіжного заходу підозрюваним.

Вищий антикорупційний суд відпустив під особисте зобов'язання директора ЖБК «Буча-Житлобуд №1» Олега Войналовича, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до заволодіння 17,3 млн грн Національної гвардії України на купівлі квартир у Бучі Київської області.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олексій Скибенко.

За його словами, на підозрюваного також поклали низку обов'язків. Крім того, як повідомив прокурор, ВАКС визначив 500 тисяч грн застави начальнику фінансового відділу управління розквартирування та капітального будівництва логістики Головного управління НГУ Миколі Модлінському із покладанням обов'язків.

Як відомо, 7 лютого Офіс генерального прокурора передав до НАБУ справу про 17,3 млн грн збитків Нацгвардії. У цій справі тоді вже було повідомлено про підозру чотирьом особам: колишньому начальнику управління розквартирування та капітального будівництва логістики Главку НГУ Леоніду Сікорі, його колишньому заступнику - ексначальнику відділу цього управління Олександру Ярошу, директору ТОВ «Бучажитлобуд-Кредит» Дмитру Лашковіцеру та керівнику ЖБК «Буча-Житлобуд №1» Войналовичу.

За версією слідства, власник «Бучажитлобуд-Кредит» Андрій Немерюк організував схему заволодіння 17,3 млн грн НГУ, які були виділені з державного бюджету на придбання житла для військовослужбовців НГУ. Як встановили детективи, він залучив до свого плану начальника управління розквартирування та капітального будівництва логістики Головного управління НГУ Леоніда Сікору, керівника фінансового відділу цього ж управління НГУ Модлінського та директора ТОВ «Бучажитлобуд-Кредит» Дмитра Лашковіцера та керівника ЖБК «Буча-Житлобуд №1» Олега Войналовича. До реалізації злочину ці особи також залучили заступника начальника управління розквартирування і капітального будівництва логістики ГУ Нацгвардії Олександра Яроша. Однак, як з’ясувало слідство, до складу групи він не входив.

Для реалізацію плану вони забезпечили перемогу ТОВ «Бучажитлобуд-Кредит» на придбання у них квартир в Бучі Київської області, а саме житловому комплексі Forest Land. Дотепер договори купівлі квартир не виконані у зв'язку з непридатністю квартир для проживання. Немерюк і начальник фінвідділу НГУ перебувають у розшуці. Їм підозру вручили заочно. Наразі слідство у справі завершене і матеріали відкриті стороні захисту.

Нагадаємо, ВАКС відпустив під особисте зобов'язання підозрюваного у справі квартир для НГУ в Бучі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: