Посол України в Лівані уточнив інформацію щодо постраждалих у Бейруті

Читать на русском
Під час вибуху в Бейруті деякі українці, які проживають у місті, отримали незначні травми. Також є громадяни України, які втратили будинки або квартири.
фото REUTERS

Під час вибуху в Бейруті деякі українці, які проживають у місті, зазнали незначних травм. Також є громадяни України, які втратили будинки або квартири.

Про це повідомив посол України в Лівані Ігор Осташ в ефірі телеканалу «Україна 24» в середу, 5 серпня.

Вибух у Бейруті: що відомо в цей момент (оновлюється)У Бейруті 4 серпня прогримів потужний вибух, сотні загиблих і тисячі поранених. Зібрали все, що відомо про інцидент.

«Є деякі сім'ї, які досить серйозно постраждали. У першу чергу, це майно - будинки, квартири. Є також незначні травми, наприклад порізи або удари. Але дуже серйозно постраждалих немає. Всі наші телефони на сайті посольства є», - сказав він.

Водночас подробиць щодо двух українських суден, які, за даними ЗМІ, розміщалися в порту Бейрута в момент вибуху, посол повідомити не зміг.

Нагадаємо, в порту Бейрута ввечері, 4 серпня, прогримів потужний вибух, який завдав шкоди цілому місту (еквівалентний землетрусу магнітудою 4,5 бали).

За офіційною версією, під час зварювальних робіт на складі від іскри здетонували понад 2700 тонн селітри. Поки відомо про понад 100 загиблих і понад 4 тисячі поранених.

У МЗС повідомили, що громадян України серед постраждалих немає.

Збиток від вибуху влада Бейрута оцінила в 3-5 млрд доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: