Оприлюднено детальні правила роботи дитячих таборів

Читать на русском

Дитячі табори в жовтій і зеленій зонах карантину можуть приймати дітей тільки з медичною довідкою. Відвідування батьками забороняється.
dpchas.com.ua

В Україні з 1 серпня дозволена робота дитячих оздоровчих таборів, але тільки на територіях «зеленої» та «жовтої» зон карантину. При цьому заклади повинні працювати за певними правилами.

Про це нагадує офіційний канал МОЗ України «КоронавірусІнфо» в середу, 5 серпня.

Також в МОЗ представили детальні правила роботи дитячих таборів.

Прийом і перебування дітей в таборі:

  • МОЗ рекомендує приймати в табір дітей, які проживають в межах регіону, в якому знаходиться установа. Діти обов'язково повинні мати медичну довідку форми 079. Батьки на територію табору не допускаються.
  • перед прийомом дітей до закладу, а також три рази на день під час перебування, дітям потрібно вимірювати температури тіла. Діти з підвищеною температурою не допускаються в табір.
  • при підвищенні температури дитину потрібно негайно ізолювати або госпіталізувати (оплату за перевезення до місця ізоляції бере на себе табір).
  • табору радять обмежити кількість дітей в загонах до 15, а в кімнатах розміщувати з розрахунку 1 дитина на 5 квадратних метрів (з дистанцією в 1,5 метра).
  • на території табору забороняються: тканинні рушники, м'які іграшки, масові заходи.
  • рекомендується створити адаптивний графік харчування дітей.

Перевезення дітей до табору:

  • перевозити дітей до табору дозволяється або на власному транспорті, або організованими групами. Водій і супроводжуючі повинні бути в масках.

Нагадаємо, раніше в МОЗ розповіли, як буде працювати табір, якщо протягом зміни область перейде з «зеленої» зони до «червоної».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: