Захоплення банку в Києві: з чим пов’язана низка терористичних актів у країні

Читать на русском
Олег Ліснийполітолог

У Києві силовики під час спецоперації затримали чоловіка, який сьогодні погрожував підірвати відділення банку в бізнес-центрі «Леонардо» на вулиці Володимирській. Політолог Олег Лісний у коментарі «Слово і діло» зазначив, що силові органи повинні працювати на випередження щодо злочинів, пов’язаних із тероризмом, попри те, що під час останніх випадків не було трагічних наслідків.

«Кожний терористичний акт тягне за собою наступний терористичний акт, бо є такий синдром, що називається «синдром самогубця»: коли з’являються якісь новини, які запускають синдром самознищення в певної групи людей. Тому неврівноважені люди – одна з причин. По-перше, в нинішній ситуації правоохоронні органи спрацювали так, що немає ні жертв, ні фізично постраждалих, тому що правоохоронні органи показали за три випадки, що можуть боротися з наслідками. Видно, що є тактичні вміння: за ці три випадки жоден з цивільних не постраждав. По-друге, насторожує, що правоохоронні органи працюють постфактум», – прокоментував Лісний.

Підозрюваних в організації терактів у Києві заарештували на два місяціПечерський районний суд столиці заарештував на 2 місяці без права на заставу двох осіб, підозрюваних у вчиненні терактів з використанням саморобних вибухових пристроїв у Києві.

На його думку, правоохоронці повинні працювати на випередження та вживати превентивних заходів.

Водночас політолог додав, що поширення конспірологічних теорій притаманне суспільству, але перешкоджає раціональному аналізу ситуації.

«Якщо заглиблюватися в проблему або в підґрунтя, то в проблемі розбиратися значно складніше. Коли в проблемі винна конспірологія, то так – значно легше. До того ж інформація, пов’язана із таємницями та змовами, споживається ефективніше, тому що на це є й інформаційний запит», – зауважив Олег Лісний.

Нагадаємо, у Києві сьогодні вдень до відділення АТ «Універсал Банк» у Шевченківському районі (БЦ «Леонардо») зайшов чоловік і заявив, що в нього в рюкзаку знаходиться бомба і зажадав викликати поліцію. Також повідомлялося, що він відпустив усіх співробітників, крім керівника відділення банку.

На місці було розгорнуто оперативний штаб СБУ і поліції. Силовики почали переговори зі злочинцем і ввели в дію план спеціальної операції «Бумеранг». Прилеглі до БЦ вулиці перекрили, а громадян евакуювали.

Пізніше стало відомо про вимогу зловмисника. Чоловік наполягав на зустрічі зі ЗМІ, яким хотів дати інтерв'ю.

У МВС оприлюднили фото нападника та інформацію про нього. Зловмисником виявився громадянин Узбекистану – Карімов Сухроб Рахманович, 1988 року народження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: