У МОЗ повідомили, в якому випадку область залишає зелену зону

Читать на русском
Якщо область або регіон не перевищує протягом п'яти днів поспіль 4 показники МОЗ, то вона продовжує залишатися в зеленій зоні.
kmu.gov.ua

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, як відбувається розрахунок внесення населеного пункту до певної карантинної зони.

Про це він розповів під час брифінгу в суботу, 1 серпня.

В Україні за добу майже 1200 нових випадків коронавірусуЗа минулу добу в Україні підтвердили ще 1172 випадки коронавірусної хвороби. Найбільше - у Львівській, Івано-Франківській областях і Києві.

«Коли ми говоримо про те, як визначається зелена, жовта, червона, помаранчева зона, ми говоримо, що є чотири національні показники. Якщо область або регіон не перевищує протягом п'яти днів поспіль ці 4 показники за допомогою одного з них, він продовжує залишатися в зеленій зоні», - сказав Ляшко.

Він уточнив, що мова йде про такі критерії: завантаженість ліжок не вище 50%; середня кількість тестувань не менше 24 на 100 тисяч населення; коефіцієнт виявлення випадків інфікування не вище 11%; показник динаміки інфікування коронавірусом.

За словами заступника голови МОЗ, як тільки область перевищує показники п'ять днів поспіль хоч по одному з показників або через день по одному показнику, її розбивають на адміністративно-територіальні одиниці, потім оцінюється вклад кожної одиниці на рівні області в структуру захворюваності і визначаються зони на території регіону .

Нагадаємо, в Україні з 1 серпня почали діяти нові правила адаптивного карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: