Австрія зняла заборону на авіапольоти до України

Читать на русском
Влада Австрії скасувала заборону на регулярне пасажирське авіасполучення з Україною та низкою інших країн, що діяла до 31 липня.

Влада Австрії скасувала заборону на регулярне пасажирське авіасполучення з Україною та низкою інших країн, що діяла до 31 липня.

Про це повідомляє Укрінформ.

Внесені в середині липня зміни до відповідної постанови австрійського МОЗ передбачали заборону на приземлення літаків із 18 країн і регіонів з високим ризиком поширення пандемії, серед яких була вказана й Україна. Постанова діяла до 31 липня. Її дія не була продовжена.

Водночас відновлення пасажирського авіасполучення з Україною не означає, що українці з серпня зможуть в'їжджати в Австрію за безвізом - власники біометричних паспортів і надалі не матимуть права на в'їзд до країни та інших держав ЄС через пандемію COVID-19.

Із 27 липня в Австрії почали діяти оновлені правила в'їзду до країни, що передбачають, зокрема, визначення країн з «червоної зони» і надання негативного результату ПЛР-тесту на коронавірус.

Уряд Австрії відніс до «червоної зони» з високим ризиком поширення коронавірусу 32 країни, серед яких є і Україна.

Для австрійців, громадян ЄС, ЄЕП та Швейцарії, а також всіх тих, хто має постійне місце проживання або дозвіл на проживання/перебування в Австрії, при в'їзді до Республіки Австрія з вищеназваних країн потрібно надати ПЛР-тест на коронавірус, який має бути зроблений не раніше трьох днів до приїзду. У разі відсутності тесту людина буде направлятися під десятиденний домашній карантин, вийти з якого достроково можна після проходження ПЛР-тесту вже в Австрії протягом 48 годин. Тим, хто відмовиться проходити тест в Австрії, загрожує штраф до 1450 євро.

В'їзд до Австрії «громадян третіх країн» (громадян, які не мають право вільного пересування в ЄС, ЄЕП та Швейцарії, а сюди належать і громадяни України) в цілому заборонений. Виняток - якщо такі громадяни в'їжджають із країни Шенгенського простору і в останні два тижні не перебували в країні з «червоної зони» (в т.ч. в Україні). У такому разі вони повинні надати ПЛР-тест на коронавірус і пройти обов'язковий 10-денний карантин, уникнути якого не допоможе навіть негативний результат ПЛР-тесту, зроблений вже в Австрії.

Також існують і інші винятки для громадян третіх країн, зокрема щодо доглядачів, сезонних працівників, дипломатів і членів їх сімей та у випадках виняткових сімейних справ. Вони можуть достроково припинити 10-денний домашній карантин після проведення ПЛР-тесту після прибуття до Австрії.

Раніше повідомлялося, що в Австрії будуть вимагати негативний ПЛР-тест від українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: