Австрія продовжила заборону на польоти з України до 30 червня

Читать на русском
Влада Австрії продовжила заборону на регулярне пасажирське авіасполучення з Україною та низкою інших країн до 30 червня.
REUTERS / Gleb Garanich

Влада Австрії продовжила заборону на регулярне пасажирське авіасполучення з Україною та низкою інших країн до 30 червня.

Про це йдеться в постанові, опублікованій на сайті австрійського МОЗ.

Згідно з постановою, заборону на приземлення літаків з 10 країн, яка закінчувалася 14 червня, продовжено до 30 червня.

Згідно з внесеними змінами, заборона поширюється на країни та регіони, з високим ризиком поширення коронавірусу, це Китай, Іран, Ломбардія (Італія), Білорусь, Португалія, Іспанія, Об'єднане Королівство, Швеція, Російська Федерація та Україна.

Винятки зроблено для рейсів, які мають надзвичайний інтерес до Австрії, польотів з перевезення вантажів, медичних авіарейсів чи авіаперельотів з метою перевезення сезонних працівників у сільськогосподарському та лісовому секторах та персоналу у сфері догляду за хворими та літніми людьми.

У цілому ж, в Австрії поступово починають відновлюватися пасажирські авіаперевезення, призупинені пандемією коронавірусу. З 15 червня Австрійські авіалінії почнуть літати за своїми першими маршрутами — протягом двох тижнів плануються відновлення польотів у близько 40 міст. Також приступають до поновлення рейсів і такі авіакомпанії, як Lufthansa, Ryanair, WizzAir.

Наразі вже скасовано обмеження на в'їзд в Австрію з сусідніх Німеччини, Чехії, Словаччини, Словенії, Угорщини, Швейцарії та Ліхтенштейну. З 16 червня до цього списку увійдуть й інші країни ЄС, а також Ісландія, Норвегія, Андорра, Монако, Сан-Марино та Ватикан.

Нагадаємо, Європейська комісія рекомендувала країнам-членам з 15 червня зняти прикордонний контроль на внутрішніх кордонах ЄС, а також — поступово відкривати кордони ЄС для громадян третіх країн з 1 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: