У МЗС чекають від Ірану дій щодо передачі чорних скриньок літака МАУ

Читать на русском
Київ прагне забезпечити максимально швидке і неупереджене технічне розслідування причин авікатастрофи збитого Іраном літака Міжнародних авіаліній України.
gordonua.com

Київ прагне забезпечити максимально швидке і неупереджене технічне розслідування причин авікатастрофи збитого Іраном літака Міжнародних авіаліній України.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін, повідомляє Радіо Свобода.

«Ми чекаємо, поки Іран перейде від слів до конкретних дій, попри позитивну риторику, справа фактично стоїть на місці», — сказав Єнін.

Так він прокоментував слова Мохсена Бахарванда, заступника міністра закордонних справ Ірану, який заявив, що Тереган вирішив направити чорні скриньки до Франції і відмовився піти на зустріч Україні й спочатку передати скриньки в Київ, тому що Україна “затягує переговори, і до того ж робить нескінченні заяви в ЗМІ”.

Єнін також повідомив, що 26 червня на Раді Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО) має виступити представник Ірану і надати останню інформацію щодо бортових самописців.

«Ми активно працюємо з усіма нашими партнерами з тим, щоб схилити Іран до якомога швидшого виконання ним своїх міжнародних зобов’язань. Деталі розкривати поки зарано, але ми розраховуємо на певну конкретику з цього питання в п’ятницю», — повідомив Єнін.

Раніше стало відомо, Іран має намір відправити чорні скриньки збитого літака МАУ до Франції для розшифровки найближчими днями.

Напередодні прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо підтвердив швидку передачу чорних скриньок літака МАУ в Париж.

Пізніше Іран назвав умови передачі Україні чорних скриньок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: