У Тернополі продовжили карантинні заходи

Читать на русском
У Тернополі продовжили діючі карантинні заходи у зв'язку з епідемією коронавірусу. Завантаженість ліжок хворими на COVID-19 у лікарнях першої хвилі становить 26,7 відсотка.
korrespondent.net

У Тернополі продовжили діючі карантинні заходи у зв'язку з епідемією коронавірусу.

Відповідне рішення ухвалила Тернопільська облдержадміністрація в середу, 29 липня, повідомив начальник обласного управління охорони здоров'я Володимир Богайчук.

«На сьогодні спостерігаємо погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19 в Тернопільській області», - сказав він.

За словами начальника тернопільського обласного управління охорони здоров'я, завантаженість ліжок хворими на COVID-19 у лікарнях першої хвилі становить 26,7%.

В області продовжують хворіти 1075 осіб, з них 144 перебувають на стаціонарному лікуванні, в тому числі 15 - на кисневій масці, 17 - на кисневому концентраторі. Близько 30 хворих у важкому стані.

«Це пов'язано з тим, що люди не до кінця розуміють складність ситуації із захворюваністю, яка і виникає через недотримання карантинних заходів», - підкреслив Богайчук.

За останній тиждень найбільше випадків COVID-19 зареєстровано серед жителів Бережанського, Збаразького, Монастириського, Чортківського, Тернопільського районів та в Тернополі.

При цьому спостерігається агресивність вірусу в певних регіонах, зазначив Богайчук. Зокрема, в Монастирському районі майже всі хворі перебувають у важкому стані.

Крім того, в області зареєстровано кілька повторних випадків захворювання на COVID-19. Є пацієнт, котрий захворів уже втретє.

«Ми повинні розуміти, що навіть якщо перехворіти коронавірусною інфекцією - це не захищає нас від повторного захворювання», - підкреслив Богайчук.

Нагадаємо, до ослаблення карантину не готові 10 регіонів України.

Як повідомлялося, за минулу добу коронавірус в Україні виявили в 1022 осіб, зафіксовано 21 летальний випадок, 650 пацієнтів одужали.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: