В Україні зріс показник захворюваності на коронавірус

Читать на русском
В Україні станом на середу, 29 липня, показник захворюваності на COVID-19 збільшився і склав 161,4 на 100 тисяч населення.
epa european pressphoto agency

В Україні станом на середу, 29 липня, показник захворюваності на COVID-19 збільшився і склав 161,4 на 100 тисяч населення.

Про це повідомляє пресцентр ЦГЗ.

«Станом на 29 липня показник захворюваності COVID-19 склав 161,4 на 100 тисяч населення. Показник летальності - 2,4%. З початку пандемії в Україні померло 1 650 осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19», - йдеться в повідомленні .

Також в ЦГЗ закликали і далі дотримуватися рекомендацій, які розроблені, щоб захистити життя і здоров'я громадян.

А саме йдеться про дотримання соціальної дистанції та уникнення контакту рук з очима, ротом і носом.

«Перед дотиком до кошиків або візків обробляйте їх дезинфектором з вмістом спирту не менше 60%. Після повернення з магазину, а також після розбирання принесених покупок ретельно мийте руки теплою водою з милом протягом 20-40 секунд. Придбані овочі та фрукти слід мити так само, як і завжди. Перед тим, як торкатися до них, помийте руки з милом. Після цього ретельно вимийте фрукти й овочі чистою водою, особливо якщо ви їсте їх сирими», - повідомили в ЦГЗ.

Крім дезінфекції рук, громадян закликають уникати місць великого скупчення людей.

«Дотримуйтесь правил респіраторної гігієни. Під час кашлю або чхання прикривайте рот і ніс вигином ліктя або серветкою. Використану серветку слід викинути і вимити руки. Якщо у вас підвищилася температура, з'явилися кашель й утруднене дихання, зателефонуйте сімейному лікарю», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, за минулу добу коронавірус в Україні виявили в 1022 осіб, зафіксовано 21 летальний випадок, 650 пацієнтів одужали.

Нагадаємо, уряд продовжив карантин до 31 серпня.

Країну поділили на чотири зони за рівнем небезпеки поширення коронавірусу. У кожній з них діє певна низка обмежень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: