У Кабміні розробили законопроект про приватні СІЗО

Читать на русском
У Кабміні розробили законопроект про приватні слідчі ізолятори. Зараз він внесений на розгляд уряду.

У Кабміні розробили законопроект про приватні слідчі ізолятори. Зараз він внесений на розгляд уряду.

Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передає урядовий портал.

«Законопроект про взаємодію із приватним сектором щодо приватних СІЗО вже розроблений, погоджений з іншими органами влади і внесений до Кабінету міністрів», - зазначено в повідомленні.

Платні СІЗО: чи відповідає ініціатива стандартам прав людиниПлатні камери в СІЗО порушують принцип рівності всіх перед законом і стандарти прав людини, вважає експерт.

Малюська зазначив, що Міністерство юстиції очікує розгляду та підтримки парламенту.

Крім того, голова Мін'юсту зазначив, що платні камери функціонують у 19 слідчих ізоляторах на всій території України, і їхня кількість ще буде збільшуватися. Вже отримано понад 318 тисяч гривень в якості плати за користування такими камерами. Найуспішніший - Київський СІЗО, який заробив 248 тисяч гривень і відремонтував три безкоштовних камери та почав ремонт ще двох.

За словами Малюськи, міністерство розробило і великий інфраструктурний проєкт щоо перенесення СІЗО з центрів міст на околиці або за межі міст. Він зазначив, що зараз передбачено додаткове закриття восьми в'язниць.

«Незабаром після вивезення звідти засуджених і звільнення персоналу такі в'язниці будуть виставлені на продаж», - сказав міністр.

Раніше Міністерство юстиції України запустило послугу подарункових сертифікатів на користування послугами платних камер в українських слідчих ізолятори.

Також нагадаємо, Мін'юст запустив VIP-камери в деяких СІЗО. Отримані кошти від ув'язнених направляють на ремонт безкоштовних камер.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: