Малюська назвав можливі шляхи зараження ув'язнених COVID-19

Читать на русском

Денис Малюська вважає, що в умовах зростання захворюваності на коронавірус в Україні найбільшим викликом для Мін'юсту є протидія інфекції у місцях позбавлення волі.

Міністр юстиції Денис Малюська вважає, що в умовах зростання захворюваності на коронавірус в Україні найбільшим викликом для Мін'юсту є протидія інфекції у місцях позбавлення волі.

Про це він написав у Facebook.

За його словами, установи виконань покарань є закритими і вірусу туди потрапити складно, але поширитись всередині він може швидко. Мінстр не відкидає можливості проникнення коронавірусної інфекції у пенітенціарну систему.

«Скоріш за все - через працівників ДКВС (Державна кримінально-виконавча служба - ред.), які постійно контактують з навколишнім світом та які можуть бути носіями хвороби без проявів симптомів. Пенітенціарка хронічно недофінансовувалась і ми не можемо запевнити наперед, що все буде ідеально», - написав Малюська.

Він також додав, що міністерство зробить усе, щоб зменшити негативні наслідки вірусу та опублікував дані на інфографіці Мінюсту.

Нагадаємо, на 6 квітня в Україні було зафіксовано 1319 випадків коронавірусної хвороби, з них 38 летальних.

Станом на ранок 7 квітня у світі зареєстрували 1 347 676 випадків інфікування коронавірусом. Одужали 277 331 заражений, померли – 74 744 людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: