Малюська анонсував новий вид покарання для засуджених

Читать на русском
На думку міністра, ефективність такого методу покарання злочинців досить висока, оскільки люди, які проходять пробації вже зараз, практично не здійснюють нових злочинів.

В Україні буде введено новий вид покарання - пробаційний нагляд.

Про це в понеділок, 20 квітня, повідомив міністр юстиції Денис Малюська у відеозверненні на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що нововведення буде запроваджене в рамках другого етапу тюремної реформи.

«Ми вводимо абсолютно новий вид покарання - пробаціцний нагляд. Пробаційний нагляд - це коли людина замість того, щоб потрапити до в'язниці, потрапляє під контроль органу пробації. Вона несе певні обов'язки: наприклад, влаштуватися на роботу, пройти лікування, пройти навчання. Іноді за її пересуванням буде стежити електронний моніторинг», - розповів Ммалюська.

За його словами, пробаційне спостереження замінить обмеження свободи.

«Обмеження свободи - це коли людина ночує у виправному центрі, а протягом дня може виходити за його межі. Навіщо таке покарання існує і яка його мета, зараз вже не зовсім зрозуміло. Відповідно, ми хочемо, щоб обмеження волі було замінено згаданим раніше пробаційним наглядом», - заявив малюська.

На думку міністра, ефективність такого методу покарання злочинців досить висока, оскільки люди, які проходять пробації вже зараз, практично не здійснюють нових злочинів, а 98% з них ресоціалізіруються.

Раніше Малюська назвав можливі шляхи зараження ув'язнених COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: