Мін'юст презентував «подарункові сертифікати» в СІЗО

Читать на русском
Міністерство юстиції запустило послугу подарункових сертифікатів на користування послугами платних камер в українських слідчих ізолятори.
Денис Малюська Facebook

Міністерство юстиції України запустило послугу подарункових сертифікатів на користування послугами платних камер в українських слідчих ізоляторах.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці Facebook в п'ятницю, 24 липня.

Платні СІЗО: чи відповідає ініціатива стандартам прав людиниПлатні камери в СІЗО порушують принцип рівності всіх перед законом і стандарти прав людини, вважає експерт.

За його словами, ця послуга абсолютно реальна і сертифікат можна купити онлайн. Після цього слід вибрати слідчий ізолятор, кількість днів ув'язнення і оплатити послугу, після чого отримати сертифікат. Він буде діяти протягом півроку.

«Подаруйте знайомому подарунковий сертифікат, і, якщо його візьмуть під варту, він зможе потрапити до камери з поліпшеними умовами утримання! Я не впевнений чи десь в інших країнах є платні камери в слідчих ізоляторах, а ось подарункові сертифікати - точно наш ексклюзив!», - написав міністр.

Малюська зазначив, що сертифікат є чинним лише протягом шести місяців після покупки. Якщо протягом цього терміну власник сертифікату не буде взятий під варту і не потрапить до СІЗО, то кошти зараховуються в якості благодійної допомоги відповідному слідчому ізолятору.

«Платні камери Києва, Чернігова, Львова, Чернівців, Хмельницького, Вінниці, Харкова, Житомира, Івано-Франківська, Дніпра та інших міст України чекають іменинників», - додав малюська.

Нагадаємо, Мін'юст запустив VIP-камери в деяких СІЗО. Виручені гроші від укладених направляють на ремонт безкоштовних камер.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: