НАБУ завершило слідство в справі неякісної побудови бліндажів у зоні ООС

Читать на русском
У Національному бюро повідомили про завершення досудового слідства у справі за підозрою керівника одного з департаментів Донецької облдержадміністрації.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили досудове розслідування справи про зведення бліндажів у зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС), що не відповідали проєктній документації.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

За інформацією відомства, у цій справі повідомили про підозру директору департаменту капітального будівництва Донецької обласної державної адміністрації. З 2015 року цю посаду обіймає Юрій Винокуров.

«НАБУ і САП завершили розслідування справи стосовно директора департаменту капітального будівництва Донецької ОДА за підозрою у завданні 2,87 млн грн шкоди Міністерству оборони України. Посадовець безпідставно прийняв виконані роботи із зведення бліндажів на території проведення АТО (ООС), що не відповідали проєктній документації. Дії посадовця кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем)», – інформують у бюро.

За даними слідства, підозрюваний безпідставно прийняв виконані роботи із зведення бліндажів на території проведення ООС в Донецькій області, що не відповідали проєктній документації на їх будівництво. В результаті збудовані інженерні фортифікаційні споруди неможливо використовувати за військовим призначенням – укриттям особового складу військовослужбовців, що беруть участь в ООС. Вказані дії посадовця завдали збитків Міноборони на загальну суму понад 2,87 млн грн.

У лютому 2019 року детективи НАБУ вирушили до Донецької області для забезпечення проведення комплексної судової експертизи бліндажів. Судовими експертами встановлено, що збудований бліндаж не відповідає вимогам будівництва військових фортифікаційних споруд. Крім того, встановлено, що бліндажі, призначені для укриття особового складу взводного опорного пункту, в разі атаки з використанням важкого озброєння, не виконали б функції захисту та призвели б до загибелі військовослужбовців.

Нагадаємо, НАБУ і САП завершили слідство в справі ексначальника поліції в Одеській області Дмитра Головіна. Також НАБУ завершило розслідування ще однієї справи міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: