Авіаперевезення під час COVID-19: коли повністю відновляться перельоти

Читать на русском
Богдан Долінцеексперт авіаційної галузі

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» скасувала частину рейсів, призначених на серпень. Крім того, міжнародні авіакомпанії прогнозують, що на повне відновлення перельотів піде кілька років. У коментарі «Слово і діло» експерт з авіації Богдан Долінце відзначив, що відновлення авіасполучення триватиме близько чотирьох років і слід очікувати подорожчання перевезень.

«Є інформація, що повне відновлення авіаперевезень потребує близько чотирьох років. Раніше прогнозували до 2023-го, зараз цей термін збільшився. Те саме буде і в Україні, адже прогнози щодо відкриття кордонів, на жаль, змінюються й за деякими напрямками заходи контролю навіть посилюються. Якщо говорити про перспективи перевезень та як це вплине, то передусім у довготривалій перспективі буде відбуватися поступове подорожання квитків за рахунок падіння об’ємів компаній і через те, що компанії не зможуть зменшувати собівартість перевезень за рахунок кількості пасажирів. Це якраз призведе згодом до збільшення вартості квитки, а об’єми перевезень повернуться до показників 2010-2012 років», – сказав Долінце.

Цифрові сервіси для авіапасажирів: де будуть діяти електронні документиНаразі цифрові сервіси верифікації можуть бути доступні при внутрішньому переміщенні через те, що українські бази даних не мають синхронізації із базами ЄС, вважає експерт.

Експерт наголосив, що на ситуацію на ринку авіаперевезень вплине як закриття кордонів, так і посилені вимоги щодо їх перетину.

«Лише близько 17% пасажирів готові користуватися авіаперевезеннями, якщо діятимуть правила самоізоляції. Ми бачимо, що багато пасажирів відмовляються від польотів через те, що вони повинні бути два тижні в закритому просторі і не зможуть виконувати свої завдання. Тестування вирішує цю проблему частково, але не у всіх країнах доступна така опція та й вартість такого перевезення також зростає», – додав він.

Богдан Долінце пояснив, що наразі спостерігається відкладений попит на авіаподорожі й це означає, що тенденція покращитьс япісля відновлення, але об’єм завантаженості суден зміниться.

На його думку, авіакомпанії в майбутньому почнуть відмовлятися від напрямків, які економічно себе не виправдовують.

Нагадаємо, для українських туристів відкрили кордони ще 13 країн.

При цьому до оновленого списку «зелених» країн ЄС Україна не потрапила через високі показники захворюваності на коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: