ЄС опублікував оновлений «зелений» список країн

Читать на русском
Рада ЄС оновила перелік безпечних третіх країн. Україна до нього не увійшла. Наступного разу список переглянуть через два тижні.

Рада ЄС поновила перелік «безпечних» країн, чиїм жителям дозволено в'їзд до Євросоюзу в зв'язку зі сприятливою епідеміологічною ситуацією на їх території. України в списку знову немає.

Оновлений список опублікований на сайті Ради ЄС 16 липня.

Українцям уточнили правила в'їзду до ГреціїЗ України до Греції можуть в'їхати ті громадяни, у яких є дозвіл на проживання, а також негативний ПЛР-тест на коронавірус.

Згідно з рішенням, з 16 липня держави-члени Євросоюзу повинні почати скасування обмежень на поїздки на зовнішніх кордонах для резидентів наступних третіх країн: Алжир, Австралія, Канада, Грузія, Японія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай і Китай (Китай - за умови взаємного скасування обмежень).

Жодної нової країни до списку «безпечних» ЄС не додав.

У той же час зі списку виключили Сербію і Чорногорію, жителям яких дозволявся в'їзд з 1 по 15 липня. При цьому Єврокомісія пропонувала включити до переліку безпечних всі балканські країни.

Список «зелених» країн ЄС продовжить переглядати кожні два тижні.

Нагадаємо, 1 липня ЄС затвердив список з 15 країн, які не входять до блоку і громадянам яких дозволено в'їзд. Україна до нього не увійшла. При цьому було дозволено в'їзд окремим категоріям українців.

На сьогодні для українських туристів відкриті 25 країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: