Nord Stream-2 оскаржив рішення суду ЄС за позовом про газову директиву

Читать на русском
Оператор проекту Північний потік - 2 подав апеляцію на рішення суду ЄС, який відхилив позов компанії проти поправок до газової директиви щодо трубопроводу.
moderndiplomacy.eu

Оператор проекту «Північний потік - 2» подав апеляцію на рішення суду ЄС, який відхилив позов компанії проти поправок до газової директиви щодо трубопроводу.

Про це у вівторок, 28 липня, інформує пресслужба оператора.

Зазначається, що компанія не згодна з аргументацією суду.

«Поправки до газової директиви є незаконною дискримінацією. У зв'язку з цим 28 липня 2020 року Nord Stream 2 подала апеляцію на рішення суду загальної юрисдикції ЄС до Європейського суду», - йдеться в повідомленні.

25 липня 2019 року оператор Nord Stream 2 AG представив в суд загальної юрисдикції Європейського союзу позов про скасування директиви (ЄС) 2019/692, що вносить поправку в газову директиву ЄС. За твердженням компанії, дана директива є порушенням правових принципів ЄС про рівне ставлення й пропорційністб.

Як відомо, 20 травня 2020 року суд ухвалив рішення про відмову в розгляді позову за процесуальними міркуваннями. Суд не відхилив позов по суті.

Нагадаємо, Держдеп США заявив, що компанії-підрядники Nord Stream-2 можуть уникнути санкцій, якщо зупинять роботи до 20 січня 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: