Пандемія: в ООН відзначили погіршення стану довкілля

Читать на русском
Захисні маски, рукавички, флакони з дезинфікуючим засобом для рук та упаковки для продуктів харчування стали причиною збільшення забруднення навколишнього середовища.
Фото з відкритих джерел.

Захисні маски, рукавички, флакони з дезинфікуючим засобом для рук та упаковки для продуктів харчування стали причиною збільшення забруднення навколишнього середовища.

Про це заявили у пресслужбі ООН.

Захисні маски для обличчя: види та особливостіБез маски в умовах пандемії коронавірусу не можна увійти в супермаркет чи аптеку. Ми розібралися, які є види масок і чим вони відрізняються.

«Наші вулиці, пляжі й океани накрили справжні цунамі відходів, в тому числі захисних масок, рукавичок, флаконів із дезинфікуючим засобом для рук і упаковок для продуктів харчування», - сказано у повідомленні.

В організації підкреслили, що забруднення планети пластиком було масштабним ще до початку пандемії. Зараз через збільшення попиту на предмети особистого захисту ситуація погіршилася.

«Раптовий сплеск щоденного споживання виробів, покликаних забезпечити безпеку людей і зупинити хворобу, значно погіршив ситуацію», - додали в ООН.

Раніше у Міністерстві захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України оприлюднили рекомендації щодо утилізації використаних масок і рукавичок.

Нагадаємо, маску зараз потрібно носити обов'язково у громадських місцях. «Слово і діло» розібралося в їх видах та особливостях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: