Екологи розповіли про якість повітря в Києві

Читать на русском
Повітря в Києві поступово очищується. У порівнянні з попереднім тижнем знизився середньодобовий вміст забруднюючих домішок.

Повітря в Києві поступово очищується, в порівнянні з попереднім тижнем знизився середньодобовий вміст всіх забруднюючих домішок.

Як повідомила Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського, найбільш помітно знизився рівень діоксиду азоту, діоксиду сірки та формальдегіду.

Забруднення повітря в Києві: у чому причини та чи є небезпека для здоров'яКиїв став містом із найбільш забрудненим повітрям у світі. За даними порталу Iqair, 16 квітня 2020 року норма була перевищена у вісім разів.

«Протягом тижня, через циклонічний характер погоди, рівень забруднення повітря в місті поступово знижувався... При цьому треба врахувати, що в зв'язку з тривалими вихідними кількість транспорту на дорогах Києва зменшилася і це, разом з дощовою погодою, сприяло зниженню забруднення повітря», - зазначили в обсерваторії.

З 5 по 11 травня фахівці відібрали і проаналізували 957 проб повітря в столиці. При цьому зафіксовано перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій:

  • завислих речовин (пил) - в 1,2 рази на Бессарабській площі;

  • діоксиду сірки - в 1,4-1,5 рази на Бессарабській площі, проспекті Перемоги, вулиці Олександра Довженка; в 1,0-1,2 рази - на всіх постах міста, виключаючи проспект Науки, 37;

  • оксиду вуглецю - в 1,1 рази на проспекті Перемоги;

  • діоксиду азоту - в 5,2-5,9 рази на вулиці інженера Бородіна, проспекті Перемоги, Бессарабській площі; в 4,2-5,0 рази - на Деміївській площі і Оболонському проспекті; в 2,2-3,7 рази - на інших постах міста, виключаючи проспект Науки.

  • формальдегіду - в 2,5 рази на проспекті Перемоги; в 1,9-2,3 рази на Бессарабській і Деміївській площах, на вулицях Олександра Довженка, Попудренка, Оболонському проспекті, бульварі Вацлава Гавела; на проспекті Науки середньодобовий вміст досяг 1,0 ГДКс.д.

Нагадаємо, в квітні через пожежі навколо Києва рівень забруднення повітря в столиці був визнаний найвищим у світі кілька разів.

Раніше після періоду смогу в Києві Укргідрометцентр заявив, що повітря в Києві повернувся в норму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: