У Мінекології роз'яснили, як утилізувати маски і рукавички

Читать на русском

Міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів розробило рекомендації щодо утилізації масок і рукавичок.
фото з відкритих джерел

У Міністерстві захисту навколишнього середовища і природних ресурсів оприлюднили рекомендації щодо утилізації використаних масок і рукавичок.

Про це повідомив глава міністерства Роман Абрамовський, передає пресслужба Мінекології.

У МОЗ пояснили, чи потрібно носити маски на пляжіУ МОЗ заявили, що головною рекомендацією щодо карантинних обмежень на пляжі є дотримання соціальної дистанції.

За його словами, більшість європейських країн розробили рекомендації щодо поводження з такими відходами. Мінекології радить наступне:

«Ми рекомендуємо такі відходи складати в пакет, щільно його зав'язувати і витримати в домашніх умовах не менше 72 годин», - повідомив Абрамовський.

Він додав, що якщо маска і рукавички від інфікованої людини, яка перебуває вдома на самоізоляції, то для впевненості, що вірус не пошириться, необхідно додати ще два пакети і щільно зав'язати.

Тримати необхідно також 72 години, а після цього їх можна викинути в загальний контейнер муніципальних відходів.

Крім того, для збереження навколишнього середовища Мінекології рекомендує використовувати по можливості багаторазові захисні маски.

Нагадаємо, в Україні підвищили штрафи за перебування без маски в громадських місцях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: