Зеленський підписав указ про створення ВГА в Лисичанську

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський 27 липня розпорядився створити військово-цивільну адміністрацію (ВЦА) міста Лисичанськ Луганської області.
biz.liga

Президент Володимир Зеленський в понеділок, 27 липня, розпорядився створити військово-цивільну адміністрацію (ВЦА) міста Лисичанськ Луганської області.

Відповідний указ опублікований на офіційному сайті глави держави.

У Волновасі створили військово-цивільну адміністраціюПетро Порошенко створив у Донецькій області військово-цивільну адміністрацію міста Волноваха.

У документі говориться, що ВЦА в Лисичанську створена на виконання закону «Про військово-цивільні адміністрації», згідно з яким повноваження між цивільними та військовими адміністрацій районів і областей починаються в день вступу в силу президентських актів про їх освіту і припиняються в день відкриття першої сесії новообраної відповідної ради.

Указом також доручено командуючому Об'єднаних сил і голові Луганської обласної державної адміністрації здійснити всі передбачені цим законом заходи, пов'язані з утворенням військово-цивільної адміністрації.

Як відомо, ВЦА - тимчасовий державний орган при Службі безпеки України, який діє в районі відсічі збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей і призначений для забезпечення дії Конституції і законів України, забезпечення безпеки і нормалізації життєдіяльності населення, правопорядку і недопущення гуманітарної катастрофи.

Нагадаємо, закон «Про військово-цивільні адміністрації» набув чинності в кінці лютого 2015 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: