Росія не може бути гарантом припинення вогню на Донбасі – Пєсков

Читать на русском
У Москві вчергове підкреслюють, що не є стороною конфлікту на Донбасі. Про це заявив Дмитро Пєсков, прессекретар президента Росії Володимира Путіна
Фото ТАСС

Росія не може виступати гарантом припинення вогню на Донбасі.

У Москві вчергове наголошують, що не є стороною конфлікту на Донбасі. Про це заявив Дмитро Пєсков, прессекретар президента Росії Володимира Путіна, передає ТАСС.

За його словами, нова угода про припинення вогню на Донбасі є суттєвим кроком для зниження напруженості на лінії зіткнення. Водночас, відповідаючи на питання, чи може Москва дати гарантії дотримання безстрокового перемир'я, Пєсков відповів, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

Режим припинення вогню на Донбасі: скільки тривають перемир'яПеремир'я, оголошені на Донбасі, ніколи не дотримуються більше доби. Поточне перемир'я було порушено за пів години після початку.

«На рівні Нормандського формату (закріпити цю домовленість – ред.) – це одна справа, а будь-які гарантії з боку Росії в такому разі, не думаю, що про це можна говорити, тому що не Росія є учасником конфлікту на південному сході України», – додав він.

Відзначимо, сьогодні проросійські ворожі угруповання на Донбасі порушили режим припинення вогню, обстрілявши позиції українських військових поблизу Водяного Донецької області, а також замінувавши за допомогою протитанкових гранатометів позиції ЗСУ під Новомихайлівкою.

Як відомо, перемир'я було погоджено Тристоронньою контактною групою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: