Шахтарі розпочнуть у Києві безстрокову акцію протесту

Читать на русском
У вівторок, 30 червня, шахтарі з різних регіонів України почнуть в Києві безстрокову акцію протесту з вимогою погасити борги із зарплати, розмір яких становить 622,5 млн гривень.

У вівторок, 30 червня, шахтарі з різних регіонів України почнуть в Києві безстрокову акцію протесту з вимогою погасити борги із зарплати, розмір яких становить 622,5 млн гривень.

Про це в понеділок, 29 червня повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець в Facebook.

За його словами, до Києва вже виїхали гірники підприємств Мирноградвугілля, Добропіллявугілля, Селідоввугілля.

«30 червня шахтарі з різних регіонів України починають в Києві безстрокову акцію протесту, щоб захистити свої гарантовані Конституцією права і передати президенту, прем'єр-міністру, міністру енергетики свої вимоги, серед яких: погашення перед працівниками державних шахт заборгованості з виплати заробітної плати, яка, станом на 24 червня 2020 року, становить 622,5 млн гривень», - повідомив Волинець.

Зеленський може залишити Кабмін без зарплат. Чи закриють борги перед шахтарями?Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів у найближчі два місяці – березень і квітень – повністю погасити борги із зарплати перед шахтарями.

За його словами, гірники також вимагають зобов'язати ФДМ, ЗАТ Центренерго, ДП Держвуглепостач, ДП Калуську ТЕЦ-Нова повністю розрахуватися з державними вугледобувними підприємствами за отримане вугілля, зокрема, з ДП Львіввугілля (353 млн грн), шахтами імені М.С. Сургая (94 млн грн), Південнодонбаська №1 (260 млн грн) і Краснолиманська.

Крім того, шахтарі хочуть, щоб був звільнений від виконання обов'язків голови профільного комітету Верховної Ради Андрій Герус.

Також гірники вимагають забезпечення стабільної роботи шахт, заборони імпорту електроенергії та вугілля газових марок з Росії та Білорусі. Відновити роботу блоків теплових електростанцій, які були переоснащені з антрацитового вугілля на вугілля газової групи.

Раніше в Луганській області через обвал на шахті загинув гірник.

Також нагадаємо, Кабмін виділив сотні мільйонів гривень на виплату боргів шахтарям.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: