Зеленський пропонує судити наркозлочинців без права внесення застави

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський вніс до Ради законопроект, яким пропонується скасувати необхідність визначення судом застави в наркозлочинах.
Фото: Facebook ОПУ

Президент Володимир Зеленський вніс до Ради законопроект, яким пропонується надати право судам не призначати заставу для підозрюваних у скоєнні наркозлочинів.

Про це повідомляється на сайті ВР. Текст законопроекту №3915 був оприлюднений 24 липня.

«Цілями і завданнями проекту Закону є впровадження юридичного механізму реальної ізоляції (обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без альтернативи внесення застави) від суспільства осіб, які обґрунтовано підозрюються, обвинувачуються в скоєнні злочинів, передбачених частиною третьою статті 307 Кримінального кодексу України», - йдеться в пояснювальній записці.

Як відомо, стаття 307 ККУ стосується незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

«У зв'язку з тим, що поширення розладів психіки, викликаних вживанням наркотичних засобів та психотропних речовин, а також зростання злочинності, пов'язаної з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, набувають все більших масштабів і стають серйозним соціальним чинником, який негативно впливає на життя, здоров'я і благополуччя людей, важливе значення має правильне застосування кримінально-правових норм, що передбачають відповідальність за вчинення таких злочинів», - вважають автори.

Нагадаємо, Рада закрила третю сесію і пішла на канікули. Однак нардепи планують зібратися на засідання 24 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: