Продовження карантину: чи вдасться уникнути другої хвилю COVID-19

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

Кабінет міністрів на засіданні в середу, 22 липня, ухвалив рішення про продовження адаптивного карантину в Україні ще на один місяць – до 31 серпня 2020 року. Глава Інституту публічної політики та консалтингу «Інполіт» Сергій Биков у коментарі «Слово і діло» відмітив, що продовження карантину – необхідне, й перехід до більш поміркованого режиму неможливий через легковажне ставлення населення до обмежувальних правил.

«Сьогоднішні дії Кабінету міністрів – абсолютно виправдані і необхідно ухвалювати превентивні заходи для того, щоб не допустити поширення інфекції. Але в Україні самі люди не достатньо притримуються правил та рекомендацій, які надає МОЗ, та правил, закріплених в постановах, і це все призводить до того, що карантин затягується», - сказав Биков.

Експерт вважає, що перехід на більш помірковані заходи карантину неможливий на сьогодні через легковажне ставлення до режиму з боку населення.

В Україні розробляють чотири препарати від коронавірусу – МОЗСтаном на сьогодні в Україні розробляють чотири лікарських засоби від коронавірусу. Зараз по ним триває клінічне випробування.

«Багато країн наразі готуються до другої хвилі епідемії. Наприклад, в Австрії відновили масковий режим та контроль на кордоні з балканськими країнами, оскільки багато австрійців їздять відпочивати на Південь та не притримуються санітарних правил. Так і в Україні – ми спостерігаємо, що люди зухвало ставляться до карантинних заходів та не виконують їх, й це підвищує ризик, що ми можем знову повернутися до гострих фаз епідемії», - пояснив експерт.

Постанова була ухвалена Кабміном з одноденним доопрацюванням.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський виступив проти тривалого карантину. Крім того, в ОПУ заявляли, що Україна готова до другої хвилі пандемії.

Як відомо, карантин через коронавірус триває в Україні з березня. На сьогодні ряду областей все ще не рекомендується послаблювати обмеження через високий рівень захворюваності на COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: