Епідемія COVID-19: чи можливий перепис населення під час карантину

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

На засіданні уряду в середу, 23 липня, повідомили, що найближчі два роки проведення перепису населення не планується. У коментарі «Слово і діло» політолог Андрій Дуда відзначив, що проведення перепису населення в умовах карантину забезпечило б найточніші результати.

«Якщо би під час карантину був проведений перепис, це був би найточніший перепис населення не тільки за історію України, а взагалі в Європі, бо такий географічний зріз найточніший саме під час карантину, як би це іронічно не звучало. Під час карантину це робити можна, якщо врахувати певні ризики та забезпечити відповідним захистом переписувачів», - сказав Дуда.

Він відзначив, що під час карантину є всі умови для проведення перепису, однак під час економічної кризи, об’єктивно, важко було б знайти в країні кошти для перепису населення. Дуда підкреслив, що питання перепису також ускладнює неможливість провести дослідження на окупованих територіях.

«Перепис треба робити. По-перше – це вимоги ООН. У нас останній перепис був давно, у 2001 році. Тут, однозначно, треба його проводити. Інше питання, що в умовах пандемії виникають певні перешкоди: важко знайти кошти та є певні ризики. Виділити пару мільярдів гривень на перепис достатньо важко, бо ми ледве знайшли гроші на місцеві вибори. Без сумніву, ризики пов’язані з пандеміє також є і це додатковий ризик інфікування», - додав Дуда.

Нагадаємо, в уряду повідомили, що питання проведення перепису населення не будуть розглядати найближчі два роки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: