СБУ викрила міжрегіональну злочинну групу

Читать на русском
У Харківській області силовики затримали чотирьох учасників міжрегіональної організованої злочинної групи (ОЗГ).
Фото: бійці СБУ (ssu.gov.ua)

У Харківській області силовики затримали чотирьох учасників міжрегіональної організованої злочинної групи (ОЗГ). Злочинці займалися рейдерством і вбивствами в Харківській, Дніпропетровській і Полтавській областях.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ в четвер, 23 липня.

Угруповання створив раніше судимий за вбивство кримінального авторитета «Князь». В СБУ відзначили, що ОПГ мала чітку структуру і спеціалізувалася на різних тяжких злочинах, зокрема економічного і насильницького характеру.

Угруповання мало значний вплив на представників органів місцевої влади, а до її складу входили також колишні правоохоронці.

«СБУ проводить слідчі дії для затримання інших учасників угруповання, в тому числі лідера, який керував діяльністю ОЗГ з-за кордону. Також слідчі вивчають матеріали, які можуть пов'язувати протиправну діяльність угруповання «Князя» з іншими резонансними злочинами в регіоні», - повідомили в спецслужбі.

Силовики вже провели 27 обшуків за місцями проживання та перебування учасників ОЗГ. Вилучено майже 8,4 млн грн, близько 170 тисяч доларів і 40 тисяч євро, засоби зв'язку, зброю і боєприпаси різних видів, а також чорнові записи, що свідчать про злочинну діяльність.

Кримінальне провадження відкрили за 4 статтями КК - незаконне позбавлення волі або викрадення людини, розбій, вимагання та незаконне заволодіння транспортним засобом.

Раніше в Житомирській області СБУ викрила нелегальний видобуток граніту.

Також відзначимо, СБУ перекрила незаконний нафтовидобуток на Прикарпатті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: