СБУ провела антитерористичні навчання

Читать на русском
Штаб Антитерористичного центру при СБУ провів в Одеській і Миколаївській областях масштабні міжрегіональні антидиверсійній тактико-спеціальні навчання.
пресслужба СБУ

Штаб Антитерористичного центру при СБУ провів в Одеській і Миколаївській областях масштабні міжрегіональні антидиверсійній тактико-спеціальні навчання.

Про це в четвер, 9 липня, повідомляє пресцентр СБУ.

У заходах взяли участь підрозділи СБУ, Держприкордонслужби, Національної поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Збройних сил України, Національної гвардії, Морської пошуково-рятувальної служби, Адміністрації морських портів України, а також представники органів місцевої влади.

Метою тренувань стало підвищення рівня міжвідомчої взаємодії при проведенні антитерористичної операції на об'єктах транспортної інфраструктури південних регіонів.

У ході навчань кілька умовних «диверсійних груп» намагалися здійснити теракти на території Одеського морського торгового порту і одного з державних підприємств. «Зловмисники» здійснили захоплення двох вантажних суден, одне з яких випливало в Миколаївський порт держпідприємства.

Ще одна збройна група «ворога» проникла на територію Одеського порту і забарикадувалася в адміністративному приміщенні. При цьому «диверсанти» захопили в "заручники» кілька осіб з керівного складу порту.

Учасники навчань поетапно відпрацювали спільні дії, оцінили ефективність сил і засобів, спрямованих на протидію терористичним проявам. Силами зведених штурмових груп спецпідрозділів проведена навчальна операція з нейтралізації диверсантів і звільнення «заручників».

За підсумками навчання визначено стан захищеності об'єктів підприємства та надані чіткі інструкції його керівництва щодо дій за можливих загроз.

«Регулярне проведення таких навчань дозволяє суб'єктам боротьби з тероризмом посилити ефективність спільних дій при проведенні відповідних операцій», - йдеться в повідомленні.

Раніше на Азові відбулися навчання морської піхоти.

Нагадаємо, військові навчання Sea Breeze-2020 скоротять до семи днів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: