У Житомирській області СБУ викрила нелегальний видобуток граніту

Читать на русском
Бізнесмени отримали близько 12,5 млн грн «прибутку» на незаконному видобутку граніту в Коростенському районі Житомирської області.
Фото: СБУ

Бізнесмени отримали близько 12,5 млн грн «прибутку» на незаконному видобутку граніту в Коростенському районі Житомирської області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в середу, 22 липня.

«Представники щебеневого кар'єру налагодили нелегальний видобуток копалин упродовж тимчасового надання підприємству спеціального дозволу на користування надрами. При цьому комерсанти проводили буропідривні та видобувні роботи під виглядом нібито виникнення аварійних ситуацій, а також подолання їхніх наслідків», - сказано в повідомленні.

Для приховування обсягів видобутої гранітно-щебеневої суміші, ділки знищували звітну документацію і виготовляли нові відомості з недостовірними даними.

«Нелегально здобуті копалини фігуранти реалізовували місцевим підприємцям. За попередньою інформацією, «прибуток» учасників схеми складав орієнтовно 12,5 млн грн. Під час обшуків в офісних та виробничих приміщеннях спеціалізованого кар'єра, а також в офісі компанії-постачальника буропідривних робіт правоохоронці виявили документи з доказами проведення операції», - додали силовики.

Зараз встановлюється збиток, нанесений державі через діяльність фігурантів. В рамках кримінального провадження за статтею про порушення правил охорони або використання надр тривають слідчі дії.

Раніше СБУ викрила масштабне розкрадання лісу в Чернівецькій області.

Також нагадаємо, СБУ виявила розкрадання на Львівській залізниці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: