СБУ викрила групу сепаратистів у Запоріжжі

Читать на русском
СБУ викрила в Запоріжжі групу сепаратистів, які поширювали матеріали із закликами до створення фейково Запорізької народної республіки.
пресслужба СБУ

СБУ викрила в Запоріжжі групу сепаратистів, які поширювали матеріали із закликами до створення фейково «Запорізької народної республіки».

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України у четвер, 9 липня.

За даними попереднього розслідування, учасники групи належали до одного з проросійських радикальних рухів, що навесні 2014 року намагалися створити на території Запоріжжя так звану «ЗНР».

Зазначено, що після невдалої спроби захоплення влади в Запоріжжі, зловмисники виїхали до Луганська, де допомагали облаштовувати незаконні блокпости і барикади навколо захоплених адміністративних будівель, а пізніше почали співпрацю з представниками так званого «силового блоку «Л/ДНР».

За завданням кураторів учасники групи повернулися в Запоріжжі, де повинні були розхитувати ситуацію в регіоні і пропагувати ідеї «російської весни».

«Напередодні державних свят зловмисники поширювали в місті деструктивні матеріали із закликами до повалення конституційного ладу, насильницької федералізації і створення фейкової «Запорізької народної республіки», - розповіли в СБУ.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисників були вилучені комп'ютерна техніка, мобільні телефони, медалі та нагрудні знаки так званих «Л/ДНР» і країни-агресора, амуніція, сепаратистські та комуністичні символіки.

Відкрито справу за статтями про зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також поширення комуністичної символіки і пропаганда комуністичного режиму (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 436-1 КК України).

Раніше СБУ затримала учасника створення «розвідки ДНР».

Також СБУ блокувала нелегальний мобільний зв'язок «ЛНР-ДНР».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: