Послабити карантин дозволили ще одній області

Читать на русском
У МОЗ дозволили пом'якшити карантинні обмеження Харківській області. Не готові до послаблення карантину на 23 липня шість областей.

В Україні за станом на четвер, 23 липня, шість областей не готові до пом'якшення карантину. Поліпшилася ситуація в Харківській області.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Продовження карантину: чи вдасться уникнути другої хвилю COVID-19Продовження карантину – необхідне й перехід до більш поміркованого режиму неможливий через легковажне ставлення населення до обмежувальних правил, вважає експерт.

За даними відомства, за минулу добу список покинула Харківська область. У той же час через епідеміологічну ситуацію до послаблення карантину не готова Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська та Чернігівська області.

Так, критерієм заповнювання ліжок в лікарнях (визначений як не більше 50%), не відповідає Закарпатська область (68,41%).

Показник охоплення тестуванням (не менше 24 на 100 тис. населення) низький в Чернігівській області (20,83).

Відсотку виявлення коронавірусу (не більше 11%) не відповідають Волинська (17,58%), Івано-Франківська (13,11%) і Львівська (14,34%) області.

У критерії динаміки захворюваності (не більше 10%) не вписалися Івано-Франківська (54,85%), Львівська (41,85%) і Тернопільська (11,47%) області.

Нагадаємо, адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 серпня.

При цьому в МОЗ розробили нові норми карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: